تحولات لبنان و فلسطین

امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش به دعوت همتای پاکستانی خود برای انجام سفر رسمی سه روزه وارد «اسلام‌آباد» پایتخت این کشور شده است.

گفت‌وگو با پیر محمد ملازهی درباره گسترش روابط تهران - اسلام‌آباد / مبادلات اقتصادی بهترین انگیزه برای تعامل با پاکستان

به گزارش قدس آنلاین، در این سفر قرار است درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه دریا، امنیت دریایی، آموزش و تبادل، گفت‌وگوهایی صورت بگیرد، ضمن اینکه وزارت امور خارجه پاکستان همزمان با پایان سفر قائم مقام این وزارتخانه به جمهوری اسلامی ایران و دیدار وی با مقامات ایرانی اعلام کرد تهران و اسلام‌آباد مصمم به حفظ شتاب در توسعه روابط و گسترش همکاری‌های دوجانبه از جمله انرژی، ارتباطات، حمل و نقل، آموزش و تحکیم روابط مردمی است. 

پیر محمد ملازهی، کارشناس ارشد مسائل پاکستان در گفت‌وگویی با قدس درباره افزایش حجم ارتباطات  ایران با پاکستان  اظهار می‌کند: جمهوری اسلامی ایران با پاکستان دارای مرز مشترکی به طول ۹۵۹ کیلومتر هستند و هر دو کشور در منطقه‌ای قرار دارند که از لحاظ امنیتی حساس، آسیب‌پذیر و نیازمند همکاری‌هایی  در زمینه‌های امنیتی، دفاعی و نظامی در برابر جریان‌های تروریستی هستند.

وی به زمینه‌های اقتصادی ایران و پاکستان اشاره می‌کند و می‌گوید: با توجه به تحریم‌های غرب به‌ویژه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، پاکستان می‌تواند به‌عنوان یک شریک اقتصادی خوب در زمینه‌های متنوع به‌ویژه دورزدن تحریم‌ها برای کشورمان باشد . تولیدات ایران می‌تواند نیازمندی‌های  بازارهای پاکستان را تأمین کند. بهترین انگیزه برای تعاملات دو کشور مبادلات اقتصادی است. او به مسئله مهم مشترک دو کشور در منطقه  اشاره کرد و افزود: امروز در منطقه غرب آسیا جمهوری اسلامی ایران و پاکستان دارای یک همسایه مشترک به نام افغانستان هستند که دو کشور از ناحیه طالبان احساس نگرانی امنیتی دارند و این می‌تواند یکی از موضاعات بحث میان  تهران و اسلام آباد باشد. کارشناس ارشد مسائل پاکستان به ارتباطات اخیر اسلام‌آباد و باکو اشاره کرد و گفت: کشور پاکستان سیاست‌های خاصی درباره کشور آذربایجان و منطقه قفقاز دارد، پیش از اینکه این تعاملات در رابطه با ایران باشد بیشتر در زمینه ارتباط با ترکیه است. ملازهی درپایان  تصریح کرد: امروز کشور پاکستان در شرایطی قرار دارد که می‌تواند به‌عنوان یک میانجیگر میان تهران و باکو عمل کند و این نیز می‌تواند به نوعی خواست ترکیه از پاکستان باشد. یکی از علل حضور اسلام آباد در باکو  جلوگیری از نفوذ دهلی در این منطقه به ویژه در  آذربایجان و ترکیه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.